zondag 22 oktober 2017

Welkom in 1A

We worden het stilaan gewoon in 1A: de nieuwe juf, de nieuwe kikkerafspraken, de nieuwe speelplaats, het leren lezen en schrijven, het leren rekenen, ... Gelukkig is er af en toe nog wat tijd om te spelen!
Samen met onze vriendjes van 1B kijken we elke middag naar het nieuws op Karrewiet om op de hoogte te blijven van de dingen rondom ons en op maandagnamiddag lezen meester Roel, juf Greet en juf Stefanie een verhaal aan ons voor.
Spelend rekenen.

In verschillende hoekjes konden we op een speelse manier de leerstof van ons eerste blok inoefenen als voorbereiding op de toets: zo leerden we met plasticine de cijfers leggen maar ook de hoeveelheden aanduiden.  Met het dobbelsteenspel moesten we proberen alle cijfers op onze beer te bedekken en we maakten kettingen die even lang waren als het cijfer vermeld op de kaartjes.  Een leuke manier om de nieuwe leerstof in te oefenen.Bingel oefenen met 5A

De leerlingen van het vijfde leerjaar kwamen een namiddag in onze klas om ons te leren werken met Bingel.  Per twee kregen we les van een leerling uit het vijfde leerjaar.
Om hen te bedanken maakten we een mooie kaart!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinterklaas is in het land. De Sint is in het land en we hebben het geweten in 1A. We kregen een brief van de schrijfpiet dat de Sint en ...